Hvis du er på dialup, jeg er så lei

Fordi: Bilder!

Så min morgen møte i Shanghai gikk bra, og vi hadde ettermiddagen fri til å sightsee. Det var å helle regn – som er min andre favoritt slags vær, etter “lett overskyet og sprute” fordi først av alt, jeg hater gjenskinn, og for det andre, som min mamma alltid sa: “Du er ikke laget av sukker, du vant ‘t smelte.” regn tømmer ut i gatene og gjør alt ser enda mye mer pittoreske, uansett. Hver by er romantisk i regnet, selv Harlow nye Town, så Shanghai er praktisk talt LD-50 dose av romantisk når det regner.

Dessverre, min reise følgesvenner ikke føler det samme om regn eller ekstatisk ved tanken på stoff shopping, så de hardkokte å gå arbeid (eller trene). Jeg tok en drosje til Shanghai Dongjiadu Lu stoff Market, hvor jeg umiddelbart fått seksten meter med stoff for rundt $ 40.

Her er den store mannen som solgte meg de første fire meter. (Jeg beklager min dårlige cam skillz. De skal være ph34r3d, men ikke fordi de er på noen måte L337.)

Det så ut som dette, en stor brun, kafé-au-lait, og rød skrift. Stoffet har en god hånd, kan være en bomull-silke blanding, kan være en bomull-rayon blanding. Jeg gjorde en beslutning om ikke å få noen silke Charmeuse denne gangen, som jeg ikke hadde sydd noen av silke jeg fått i september i fjor i Beijing, og fordi jeg ikke ønsker å gå hjem med en masse kineseri at jeg ikke ville ha på. Jeg var på utkikk strengt for bomull eller silke / bomull utskrifter, jo villere jo bedre.

Jeg ser dette blir en 1930, begynnelsen av 1940-tallet-ish kjole med kanskje litt krage, samle under bysten, og en kvart sirkel skjørt, under-kne-lengde.

Da jeg passerte Stall av de sprø skjørt, eller kanskje Hjemmet til Shanghai Dance – ikke helt sikker på hva som skjer her, men jeg var sterkt fristet. så husket jeg hvor lite plass det var i min bagasje eller mitt liv for en to-tone svart-rød sequined blusset og ruffled trompet miniskjørt. Dessverre.

Så jeg fått neste stykke stoff, en vakker slags deco-y blå ut. (Dette bildet er spesielt ille.) Det er en tung twill veve; Jeg er ganske sikker på at det er silke eller minst silke-bomull. De hadde det i tre farge-(blå, krem, og grønn), men dette minnet meg om den første delen av frihet Tana plenen jeg noensinne har kjøpt, så jeg valgte det blå. Jeg tror det vil være en skreddersydd 50s kjole med falsete hip lommer og en V-hals.

Etter dette har jeg innsett at min forsiktig plan for å gå ned hver midtgangen i ro betraktning hadde fordampet og at jeg hadde ingen anelse på noen måte som gangene jeg hadde vært nede allerede (OK, gjenkjente jeg stall av tegneseriefigur sengetøy og stall av fake pels med kranglet folk og stall av de virkelig søt grønn kordfløyel jakke når jeg så dem igjen), så jeg sluttet å prøve å være systematisk og bare vandret. Jeg fant dette i en stall av Shirtings – det er 54 inches store eller så (resten var 45):

Dette ønsker å være en hippie chick kjole bundet i brunt. Eller muligens at selleri grønt. Jeg tror. For en stund nå hvert stykke stoff at jeg får behov for å være hippie chick kjole, men i fjor sommer alt ønsket å være en sirkel skjørt. ofte er det bare å se på stoff og si strengt: “Hør her, du vet jeg elsker deg, rett og at jeg vil at du skal være lykkelig, men jeg har allerede [sett astronomiske tall her] av dette mønsteret består -? her er en stor stabel med virkelig pene mønstre. jeg vil forlate deg alene med dem en stund, og du kan gjøre opp tankene dine, ‘kay?”

Til slutt var jeg enten klar til å gå, eller klar til å virkelig splurge og få en del av dobbelt-faced kasjmir, selv om den veier omtrent en gazillion pounds og selv om jeg aldri ville ha viljestyrke til å kutte inn i det, når Jeg så dette:

Det er en svært lav kvalitet voile, noe som indikerer det er ikke tungt nok for en kjole (med mindre jeg pin-tuck det, sa den gale kvinnen), men hey! Kirsebær! Virkelig, virkelig søte kirsebær! Jeg fått 3,8 meter av dette – alle som var igjen av bolten. Jeg hadde mistet min vilje til å gjøre det pruting ting ved det punktet; hele “utseende mildt interessert, riste hodet ruefully på pris, forberede seg til å gå bort, vente på neste tilbud, gjør lavere counter, reagerer med mye mer risting hodet til ny pris, blah blah blah” virket gal for en forskjell på, på de fleste, to eller tre dollar. Jeg har knapt gjort en innsats med dette stoffet, så jeg tror dette var mye dyrere enn silke twill!

Jeg tilbringe litt mye mer tid på det, for det meste nyter andre vestlige bli målt for tee skjorter og dresser (jeg hadde tatt en dress mønster på off-sjanse for at jeg ville ha tid til å være utstyrt og har det gjort opp, men gjort en beslutning jeg vil heller bruke pengene på stoff), men da leverandørene alle begynte å pakke opp, i en stygg stemning på grunn av våte gulv og lekk tak, så jeg igjen og gikk noen mye flere blokker i det strømme RAIN, koser meg umåtelig. Da jeg innså, hei, er alle bygningene på denne gaten helt utbrent, uten tak, og ubebodd (og det woUld være det beste tilfelle scenariet) og alle folkene her stirrer bemusert på den vestlige kvinnen i den lyse rosa regnjakken og oransje strømpebukser, så kanskje jeg må få en drosje. Så jeg gjorde det.

Jeg tok også et bilde av verdens scariest mannequin, som må ha blitt kjøpt ved brannsalget av Nazi Uniform Supply Company, men jeg publiserte ikke det. Kanskje senere hvis du er veldig veldig veldig bra.

Det er 5 A.M. her, og jeg har vært oppe i en time-toppet meg selv på søvn i går, og så pekte nålen på seg på et par timer tidlig – og dermed lider du alle. Neste oppføring vil trolig være meg, leve fra Budokan, jeg indikerer Tokyo.

Dele denne:
Twitter.
Facebook.

Som dette:
Liker å laste …

I slekt

Japansk stoff Shopping: TomataAugust 4, 2008
Stoff shopping i Japan: Liberty! 5. august 2008 med 56 kommentarer
Hvorfor jeg ikke vil bruke Simplicity PrintSew Mønster againjanuary 13, 2012in “Mønster”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post