Shopping i Paris (i 1907)

Har jeg nevnt akkurat hvor mye jeg liker Google Boksøk? Jeg liker GBS. Mye. Liker, bake-dem-all-cupcakes, skrive-dem-mash-notater mye. Ikke bare siden (eller til tross for) oppdager jeg om en bok en uke med dem som jeg bare * må * eie, eller siden de nå lar deg laste ned PDF-filer av de eldre, utenom opphavsretten Stitching bøker, inspiser det ut!), Men hovedsakelig siden av serendipitous oppdager som denne.

Her er hva Elizabeth Otis Williams må staten om å kjøpe i Paris, før den fantastiske krigen:

Det er mange flotte dressmakers i Paris, foruten de store hjemmene som hele verden vet. Hovedtalen i å bestille kjoler på disse stedene er å avvise å få dem så godt trimmet. De gjør slike herlige utarbeidelser med håndlagde tucks, etc., så vel som å gi slike originale samt uforutsette berøringer som en person lokket til å la dem feile i å gjøre trimmingsene så vel som detaljer også forseggjort.

I anbefalingslisten er det gitt … Dressmakers som vi forstår er tilfredsstillende både for å forme så vel som finish. Alle adressene som tilbys er steder vi forstår personlig eller med venner. Noen er billige, noen er moderate i pris, så vel som andre er dyre, men alle er pålitelige, så vel som gjør ting som er gode for prisen. Vi forstår av andre dressmakere som gjør flotte ting, men slutte å jobbe for å beholde sine engasjementer, eller som er utilfredsstillende i sine forhold, noe som gjør utgifter som er større enn klienten, har blitt ledet til å forvente, eller utnytte dårlige materialer for fôr. Vi har unngått å gi adresser til denne klassen. På steder som ikke er pålitelige, er designet som vises ofte sjarmerende, men den kjole som sendes hus, er ekstremt veldig ferdig, så vel som foret med dårligere materiale.

Franske hatter er ikke alle produserte unge mennesker. De gjør ekstremt stilige, så vel som verdige hatter for eldre kvinner. I England eller i Amerika produserte en lue en middelaldrende dame er ofte heller også “gamle ladyish”, ellers har det ingen tegn, så vel som hensiktsmessigheten består bare i sannheten at det ikke er merkbart! I Paris kan en middelaldrende kvinne få en lue som passer til årene, så vel som så godt som stilig; Så vel som for hatter for unge mennesker, er de forvirrende i deres range, så vel som skjønnhet.

Er ikke dette fantastisk! I tillegg er det noe som jeg mest sannsynlig aldri har gått over hvis ikke for GBS. (Jeg inspiserte bookfinder.com – det er omtrent fem eller seks kopier, så vel som de er i $ 50-serien, så dette er ikke noe jeg vil være sannsynlig å oppdage hvor som helst, mye mindre kjøp. Ifølge WorldCat, tjuefem biblioteker Har 1907-utgavene, så vel som to har utgaven av 1911.)

Uansett, hvis du har et øyeblikk (eller sitter fast i en flyplass, som jeg er for øyeblikket), gå og søk litt. Jeg var også fascinert av den (svært korte) listen over restauranter hvor en dame kan spise alene … for ikke å nevne denne biten: “Ekteskapsforskriften er ekstremt strenge, så vel som utlendinger som kontrakterer et ekteskap i Frankrike, tror ofte at de har gjort alt Det er nødvendig, så vel som å oppdage senere at de ikke har det. ” Det er en bok i den setningen, ok!

Dele denne:
Twitter.
Facebook.

Som dette:
Liker å laste …

I slekt

Moths i Pocketbook [FORSIKTIG: Lang oppføring] 2. juli 2007
Hemmelige liv til kjoler vol. 8 september 13, 2006
Mer om FabricSeptember 29, 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post